Wednesday 30 January 2013

A great initiative: Deree Innovation Club


Χθές είχα τη χαρά να παρεβρεθώ στο πρώτο event του Deree Innovation Club. Μία πρωτοβουλία από φοιτητές να φέρουν σε επαφή επαγγελματίες και επίδοξους επιχειρηματίες για να μοιραστούν το πάθος και το όραμά τους για τη δημιουργία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.



Οι περιορισμοί που θέτει η κατάσταση της σημερινής οικονομίας δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την ανάδειξη τρόπων με τους οποίους θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ξεφύγουν από τον καθιερωμένο τρόπο λειτουργίας τους. Η νέα τάση στην επιχειρηματικότητα είναι η εξωστρέφεια. Είναι καιρός να ξεφύγουμε από το μοντέλο "εισάγω-καταναλώνω" και να υιοθετήσουμε μια πιο παραγωγική και δημιουργική στάση απέναντι στην κρίση και γιατί όχι να "παράγουμε και να εξάγουμε" τα προιόντα, τις υπηρεσίες και τις ιδέες μας. Όλοι μας πολλές φορές έχουμε ιδέες τις οποίες ή φοβόμαστε να εκφράσουμε ή φοβόμαστε να υλοποιήσουμε. Στόχος των σεμιναρίων του Deree Innovation Club είναι να αποκτήσουμε σωστή ενημέρωση και κατεύθυνση γύρω από τα startups να δώσουν απαντήσεις γύρω από θεμελιώδη ερωτήματα και να βοηθήσουν τους παρευρισκόμενους να αναπτύξουν business skills και σωστές διασυνδέσεις με τον επιχειρηματικό κόσμο. 




Είναι γεγονός ότι η επιχειρηματικότητα μπορεί να δώσει μια νότα αισιοδοξίας στην κρίση και να φέρει ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Κλείνοντας.....


"Innovation, and its cousin, entrepreneurship, don’t just lead to prosperity; they are prosperity".
Phil Auerswald for Forbes



Καλή αρχή και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!

Περισσότερες πλήροφορίες για το Deree Innovation Club και για επόμενα  events μπορείτε να βρείτε στη σελίδα τους στο facebook:

https://www.facebook.com/dereeinnovationclub

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.